Speciale uitzending over het weer

Speciale uitzending over het weer

Aan het eind van een jaar waarin het ene na het andere weerrecord sneuvelde en op de dag dat in Polen de VN Klimaatconferentie begint, maakt de NOS een speciale rechtstreekse uitzending over het weer en het klimaat.

Wat voor weer was het in 1900? Hoe komt het dat we dit jaar zo’n lange en droge zomer hadden? Dat de meimaand in drie eeuwen niet zo warm is geweest? Wat is de weersverwachting voor 2050? En hebben we daar nog invloed op?

Presentator Winfried Baijens en weerman Gerrit Hiemstra zoeken onder het oog van studenten en docenten van de Wageningen Universiteit naar de antwoorden. Met behulp van honderd jaar oude weerberichten. Via gesprekken met gasten over grote en kleine klimaatmaatregelen en de vraag waarom de mensheid nu pas in beweging lijkt te komen om de klimaatverandering af remmen. Met augmented reality-technieken wordt bovendien zichtbaar gemaakt wat klimaatverandering concreet betekent voor het laaggelegen Nederland. Daarnaast belichten Willemijn Hoebert en Peter Kuipers Munneke andere elementen uit de klimaatdiscussie.

NOS Wat een Weer!
Maandag 3 december, 20.58-21.54 uur, NPO 2

Deel dit artikel