Speciale website begeleidt NOS Uit het Leven

Speciale website begeleidt NOS Uit het Leven

Elke decembermaand blikt de NOS terug op de levens van een aantal opvallende mensen die dat afgelopen jaar zijn overleden. Ook dit jaar heeft de afdeling Evenementen een eerbetoon gemaakt, dat op 27 december werd uitgezonden op NPO 1. Om deze vertelvorm ook online tot zijn recht te laten komen, geven we daarnaast in een online productie een select overzicht van deze mensen, die door hun daden, verdiensten of ideeën invloed hebben gehad op ons leven. In beeld en geluid passeren 23 mensen de revue.

NOS Lab is dit experiment gestart om ervaring op te doen met storytelling, waarbij beeld centraal staat. Dat gebeurde samen met een start-up die hiervoor een applicatie bouwde: Scrollytelling. Stilstaande beelden worden afgewisseld met video’s of collages. Achtergrondmuziek of quotes laten een aantal beelden nog meer op je inwerken. Bekende en minder bekende mensen wisselen elkaar af via subtiele overgangen door te scrollen. De applicatie werkt zowel op mobiel als PC en stelt de gebruiker in staat zelf te beslissen hoe snel hij door het verhaal gaat, welke beelden hij wat langer bekijkt en welke hij liever overslaat. Klik hier voor een impressie.

Het uitgebreide jaaroverzicht “Uit het Leven 2015“, werd zondag 27 december 2015 uitgezonden, gepresenteerd door Herman van der Zandt en is terug te kijken via http://nos.nl/video/2077448-uit-het-leven-2015.html.  

Deel dit artikel