Specials Nieuwsuur over klimaat, migratie en nieuwe economie

Specials Nieuwsuur over klimaat, migratie en nieuwe economie

Vrijdag 3 november start Nieuwsuur met een reeks van drie speciale uitzendingen over grote thema’s uit het regeerakkoord. Met politici, betrokkenen en deskundigen spreken Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke in Nieuwspoort in Den Haag over de plannen van het nieuwe kabinet.

De eerste uitzending (3 november) staat in het teken van het klimaatbeleid. Is het kabinet-Rutte III het groenste ooit en wordt er genoeg gedaan om de doelstellingen van Parijs te halen? Zijn de plannen realistisch? En wie draait er vooral op voor de rekening: burgers of bedrijven? Te gast zijn onder anderen Gert-Jan Segers (CU), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Taco Douma (directeur energiecentrales RWE), Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer & Nationale Energiecommissaris), Marnix Norder (voorzitter Aedes) en Inge Bouwers (Jonge Agrariërs).

Op vrijdag 10 november volgt een thema-uitzending over migratie. Wie laten we toe in Nederland en hoe haalbaar en wenselijk zijn nieuwe afspraken over opvang in de regio? De reeks wordt afgesloten met een uitzending op 17 november over de economie van de toekomst. Daarin spreken politici, ondernemers en werknemers over de vraag of Nederland klaar is voor de digitale revolutie. De manier waarop we produceren en werken gaat de komende jaren grondig veranderen. Welk arbeidsmarkt- en onderwijsbeleid is nodig om te voorkomen dat de nieuwe technologie leidt tot baanverlies en toename van ongelijkheid?

Met deze serie speciale uitzendingen geeft Nieuwsuur een vervolg aan de succesvolle reeks verkiezingsuitzendingen van maart dit jaar waarin telkens één partij en verkiezingsprogramma centraal stond. Dit keer kiest Nieuwsuur voor verdieping bij drie van de belangrijke thema’s van dit moment.

Nieuwsuur is een programma van NOS en NTR en wordt dagelijks uitgezonden op NPO 2, om 22.00 uur. Nieuwsuur is de hele dag door op verschillende platforms te vinden: via de website www.nieuwsuur.nl, Facebook @Nieuwsuur en Twitter @Nieuwsuur.

Voor meer informatie:
NTR Marketing & Communicatie
T + 31 (0) 88 77 99 101

 

Deel dit artikel