Sportgala 2019: We Will Rock You

Sportgala 2019: We Will Rock You

Woensdag 18 december zendt de NOS vanuit AFAS Live in Amsterdam het jaarlijkse NOS|NOC*NSF Sportgala uit. Traditiegetrouw een avond waarin de hoofdrolspelers van de Nederlandse sport worden geëerd voor hun prestaties in het afgelopen sportjaar. 
 
Anastacia, Jansen en Akkerman, Van der Laan en Woe
Het uitreiken van de sportprijzen aan vaderlands beste sporters en coaches wordt omlijst met muziek en entertainment. De opening van de avond is voor niemand minder dan Anastacia. De soul-, pop- en rockzangeres uit Amerika – bekend van de hits Not that Kind en I’m Outta Love – is in Nederland op tournee met de musical We Will Rock You. Ook zangeres Floor Jansen en zanger Tim Akkerman treden op. De leadzangeres van de metalband Nightwish en de voormalig voorman van de rockband Di-rect, als tweetal bekend door het tv-programma Beste Zangers, brengen samen een ode aan de sport. Daarnaast sluit het cabaretduo Van der Laan en Woe het sportjaar 2019 op een humorvolle manier af. 
 
Het sportgala wordt gepresenteerd door Tom Egbers en Dione de Graaff. Sjoerd van Ramshorst ontvangt de feestelijk geklede sporters op de rode loper en tekent in de zaal hun ervaringen op.
 
Zondag 1 december: de nominaties
De genomineerden worden zondag 1 december bekendgemaakt in de uitzending van NOS Studio Sport (18.10-18.54 uur, NPO 1). Ze worden gekozen uit de shortlist die eerder werd samengesteld en te zien is op nos.nl.
 
Op de grote dag zelf zal de crème de la crème van de Nederlandse sport uitmaken wie zich sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar mogen noemen. Ook de paralympische sporter en de coach van het jaar worden tijdens het gala bekendgemaakt, net als de winnaars van de Young Talent Award en van de Fanny Blankers Koen-carrièreprijs. Met de Zapp Sporter van het jaar kiezen jonge sportfans hun sporter van het jaar. 
 
Ook Langs de Lijn En Omstreken komt woensdag 18 december vanuit AFAS Live. Via de social mediakanalen biedt de NOS een uniek kijkje backstage bij het Sportgala.
 
Woensdag 18 december
NOS Rode Loper | NOC*NSF Sportgala
19.55 – 19.58 uur
 
NOS|NOC*NSF Sportgala
20.32 – 22.08 uur, NPO1
Deel dit artikel