Sportgala kiest de toppers van 2018

Sportgala kiest de toppers van 2018

Woensdag 19 december zendt de NOS vanuit AFAS Live in Amsterdam het jaarlijkse NOS|NOC*NSF Sportgala uit. De crème de la crème van de Nederlandse sport zal die avond uitmaken wie zich sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar mogen noemen.

Ook de paralympische sporter en de coach van het jaar worden traditiegetrouw tijdens het gala bekendgemaakt, net als de winnaars van de Young Talent Award en van de Fanny Blankers Koen-carrièreprijs. Ook wordt op het Sportgala de Zapp Sporter van het jaar bekendgemaakt. Met deze prijs kiezen jonge sportfans hun sporter van het jaar. 
 
De genomineerden voor de prijzen worden zondag 2 december bekendgemaakt in de uitzending van NOS Studio Sport (18.10-18.54 uur, NPO 1). Ze worden gekozen uit de shortlist die eerder werd samengesteld en te zien is op nos.nl.
 
Het gala wordt gepresenteerd door Tom Egbers en Dione de Graaff. Sjoerd van Ramshorst ontvangt de feestelijk geklede sporters op de rode loper en tekent in de zaal hun ervaringen op. Een speciale rol is ook dit jaar weggelegd voor cabaretier Dolf Jansen, terwijl Peter Heerschop, het afgelopen sportjaar humoristisch afsluit.
 
Muziek en sport gaan ook dit jaar weer hand in hand. Er komt een speciaal optreden van de Australische band Sheppard: hun lied ‘Coming Home’ verscheen in de hitlijsten toen het tijdens het WK Voetbal in Studio Rusland werd gebruikt. Ook is er een muzikaal eerbetoon van zangeres Glennis Grace. Tino Martin en Glen Faria komen samen het podium op voor een optreden. 
 
Ook Langs de Lijn & Omstreken komt 19 december vanuit AFAS Live. Via de social mediakanalen biedt de NOS een uniek kijkje backstage bij het Sportgala.
 
De nominaties zijn zondag 2 december bekendgemaakt. Bekijk ze hier.
 
zondag 2 december
NOS Studio Sport  18.10-18.54 uur, NPO 1
 
woensdag 19 december
NOS Rode Loper | NOC*NSF Sportgala
19.55-19.57 uur, NPO1
 
NOS|NOC*NSF Sportgala
20.33-22.09 uur, NPO1
 
Langs de Lijn en Omstreken
20.30-23.00 uur, NPO Radio 1
Deel dit artikel