Sportprijzen verdeeld op NOS|NOC*NSF-Sportgala

Sportprijzen verdeeld op NOS|NOC*NSF-Sportgala

Woensdag 21 december is de RAI in Amsterdam het feestelijke toneel van het NOS|NOC*NSF Sportgala. Wie worden Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar? En welke coach en paralympiër worden in het zonnetje gezet? Een vakjury nomineerde vijf mannen en zes vrouwen, evenals drie ploegen en drie coaches. Daarnaast werden veertien paralympische atleten genomineerd voor de belangrijkste Nederlandse sportprijs. Verder is er de uitreiking van de Young Talent Award en wordt een oud-sporter geëerd met de Fanny Blankers-Koen-Carrièreprijs.

Muzikale medewerking er van onder anderen de zanger Fais. Zijn hit Hey, samen met DJ Afrojack, staat in de Top5 van meeste gedraaide hits op de Nederlandse radio in 2016. Ook is er een muzikaal eerbetoon door Lucas Hamming. En een optreden van Diggy Dex en JW Roy. In 2015 hadden zij een hit met Treur niet (Ode aan het leven). Tijdens het Sportgala brengen zij een ode, met medewerking van Hadewych Minis, gitarist Eric Vaarzon Morel en pianist Michiel Borstlap.

Dione de Graaff en Tom Egbers presenteren het gala op NPO 1, Sjoerd van Ramshorst heeft een bijdrage vanaf de rode loper en achter de schermen. Ook Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 komt 21 december live vanuit de RAI. Met gasten, onder wie sporthistoricus Jurryt van de Vooren, en met bijdragen van cabaretier Diederik Smit. Presentatie: Robbert Meeder en Renze Klamer (EO).

Online zijn we ook actief. Rond de middag al begint op NOS.nl een liveblog. En ook op Facebook zijn we erbij, met onder meer Facebook Live vanaf de rode loper en de eerste reacties van alle winnaars.

NOS Rode Loper|NOC*NSF Sportgala
19.57-20.00 uur, NPO1

NOS|NOC*NSF Sportgala
20.33-21.58 uur, NPO1

Langs de Lijn en Omstreken
20.30-22.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel