Sportzomer 2017 staat voor de deur

Sportzomer 2017 staat voor de deur

De buitentemperatuur heeft al een flink voorschot genomen, maar officieel begint de zomer vandaag pas echt. En dat is ook meteen een mooi moment om de komende Sportzomer bij de NOS nader onder de loep te nemen. Want er zit weer veel moois aan te komen.

Om te beginnen kan de onverzadigbare voetballiefhebber deze en volgende week zijn of haar hart ophalen bij de Confederations Cup, waar alle kampioenen van de zes continentale bonden acte de présence geven. Tot en met de finale, die op 2 juli gespeeld gaat worden, zijn alle wedstrijden live op televisie en NOS.nl te zien.

De laatste zaterdag van juni was altijd gereserveerd voor de TT Assen, maar sinds vorig jaar moeten de motorduivels de laatste zondag van de maand in hun agenda aankruisen. Komend weekeinde is het dus weer zover. Vanaf 10.45 uur is de NOS er live bij om alle races, van Moto3 tot en met MotoGP, te kunnen uitzenden.

 

Sportzomer 2017

EVENEMENT

WANNEER WAAR
Confederations Cup t/m 2 juli Rusland
CHIO Rotterdam t/m 25 juni Rotterdam
TT  25 juni Assen
Tour de France 1 t/m 23 juli Frankrijk
Wimbledon 3 t/m 16 juli Londen
WK waterpolo/zwemmen 14 t/m 29 juli Boedapest
EK voetbal vrouwen 16 juli t/m 6 aug Nederland
WK beachvolleybal 28 juli t/m 6 aug Wenen
EK wielrennen 2 t/m 6 aug Herning (Den.)
WK atletiek 4 t/m 13 aug Londen
Binck Bank Tour  7 t/m 13 aug Nederland/België
Start eredivisie 11 aug Den Haag
EK hockey 18 t/m 27 aug Amstelveen
Vuelta a España 19 aug t/m 10 sept Spanje
EK paardensport 21 t/m 27 aug Gotenburg
EK volleybal mannen 24 aug t/m 3 sept Polen
WK judo 28 aug t/m 3 sep Boedapest

 

De maand juli gaat van start met twee topevenementen, twee monumenten in hun tak van sport. Op zaterdag 1 juli begint in Düsseldorf de 104de editie van de Tour de France. De eerste klus die de renners wacht, is een tijdrit van 14 kilometer door de Duitse stad aan de Rijn.

Tour
Zoals altijd zal de NOS het Tourpeloton op de voet volgen met elke dag een liveverslag van de etappe. Doorgaans begint die uitzending om 14.10 uur, maar de grote bergetappes zullen van de eerste tot de laatste pedaalslag in beeld komen. Daarnaast is er dagelijks tegen 19.30 uur een Tourjournaal met een uitgebreide samenvatting en om 21.30 uur natuurlijk de Avondetappe, de nababbel met diverse gasten aan tafel.

Vanaf maandag 3 juli wordt er twee weken lang getennist op Wimbledon. Er zullen elke speeldag beelden in de sportuitzendingen te zien zijn uitmondend in live verslagen op de laatste vier wedstrijddagen als de halve finales en finales aan de orde zijn.

EK Vrouwen
Op zondag 16 juli begint dan eindelijk het toernooi dat zijn schaduw al geruime tijd vooruit werpt: het EK voetbal voor vrouwen in Nederland. Oranje neemt uiteraard de openingswedstrijd voor z’n rekening: in Utrecht is Noorwegen de tegenstander. Alle wedstrijden van de Nederlandse vrouwen, die in de groep ook nog Denemarken en België treffen, zijn rechtstreeks te volgen op tv en internet. En dat geldt uiteraard ook voor de finale op zondag 6 augustus, met of zonder Oranje.

Zwemmen
De Nederlandse waterpolosters beginnen op zondag 16 juli aan hun WK in Boedapest met een wedstrijd tegen Frankrijk. Een dag eerder wordt het zwemtoernooi geopend met de 5 kilometer voor mannen in het open water, terwijl op de 14de de schoonspringers en synchroonzwemmers al in actie komen.

Vanaf 23 juli nemen ook de langebaanzwemmers een duik in het Hongaarse water. De finales en halve finales in het 50-meterbad staan de hele week in de namiddag op het programma en ook daar is de NOS elke dag vanaf 17.15 uur bij.

Beachvolleybal
De WK beachvolleybal vinden van 28 juli tot en met 6 augustus plaats in Wenen. Zodra de kwartfinales aan de orde zijn, en dat is vanaf vrijdag 4 augustus het geval, is de NOS erbij met extra uitzendingen.

Het volgende mega-evenement heeft zich dan ook alweer aangediend: de WK atletiek in Londen. Tien dagen topsport van de bovenste plank met onder meer de Nederlandse troeven Sifan Hassan en Dafne Schippers en ook het laatste kunstje van sprintfenomeen Usain Bolt. Elke avond vanaf 20.00 uur drie uur lang op de buis.

In die week eist overdag de Binck Bank Tour, de opvolger van de Eneco Tour, zijn aandacht op. Wielrennen door Nederland en België dus. Rechtstreekse beelden van de zeven etappes zijn vanaf maandag 7 augustus elke dag te zien vanaf 15.00 uur.

Hockey
Het verbouwde Wagener Stadion in Amstelveen heeft de EK hockey voor vrouwen en mannen in huis, een evenement dat op vrijdag 18 augustus begint met de vrouwenwedstrijd tussen Nederland en Spanje. Dat duel en ook alle volgende wedstrijden van de Nederlandse ploegen komen live op televisie, elke dag vanaf 19.30 uur. Alleen de mannenfinale, op zondag 27 augustus, staat in de middaguren op het programma.

Eind augustus eisen de Vuelta a España, de EK paardensport in Gotenburg, de EK volleybal voor mannen in Polen en de WK judo in Boedapest de nodige aandacht op.

En wat te denken van de eredivisie die op vrijdag 11 augustus – een kleine week na de wedstrijd Feyenoord-Vitesse om de Johan Cruijff Schaal – van start gaat met het duel tussen ADO Den Haag en FC Utrecht.

Deel dit artikel