Stagepitchdag voor toptalenten

Stagepitchdag voor toptalenten

NOS Nieuws werft haar stagiairs via een stagepitchdag. Een dag waarop de studenten hun talenten kunnen laten zien met een nieuwspitch, interview en kennistest. En waarop de studenten een voorproefje krijgen van een stage bij de NOS met een praktische workshop, rondleiding en informele gesprekken met NOS-collega’s.

De stagepitchdag begint met een nieuwspitch, waarin de kandidaten binnen twee minuten hun ideale nieuwsitem presenteren aan de aanwezige NOS’ers. Ze leggen uit wat het item inhoudt, waarom het belangrijk is en welke vorm het moet krijgen. Daarna volgt een kennistest. Wat is de algemene ontwikkeling van de kandidaten? Hoe goed zijn ze op de hoogte van het laatste nieuws? En dan is er nog het interview. In een gesprek met enkele NOS’ers gaan de kandidaten dieper in op hun competenties en ervaringen en leggen ze uit waarom zij graag bij de NOS stage willen lopen.

Bij de praktische workshop krijgen de kandidaten ook iets terug van de NOS: enkele prominente NOS’ers delen hun geheimen voor het maken van een perfect radio-, televisie- of internetitem. De kandidaten brengen hierna de lessen direct in praktijk in een gezamenlijk project. Na de workshop krijgen de kandidaten nog een rondleiding bij de NOS en is er een informele borrel.

NOS Nieuws probeert met de stagepitchdag toptalent te vinden voor haar stageplaatsen, en wil tegelijkertijd een realistisch beeld geven van het werken bij de NOS.

Deel dit artikel