Start kwalificatiereeks Oranje voor WK 2018

Start kwalificatiereeks Oranje voor WK 2018

Onder niet zo’n heel gelukkig gesternte (EK niet gehaald, bestuurlijke chaos bij de KNVB, vriendschappelijk duel met Griekenland verloren) begint Oranje de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. De eerste tegenstander: Zweden. Zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic, die deze zomer op het EK in Frankrijk zijn interlandcarrière vaarwel zei. Hoe dan ook: het Nederlands elftal heeft wat goed te maken. En ook al denkt bondscoach Danny Blind niet aan opstappen, ook niet bij verlies, de druk is hoog…

Tom Egbers presenteert de uitzending vanuit Solna, waar voor de analyse voor- en achteraf Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk aanschuiven. Jeroen Stekelenburg staat langs het veld en het commentaar komt voor rekening van Frank Snoeks. Aan het eind van de uitzending is plek voor lange samenvattingen van Wit Rusland – Frankrijk en Bulgarije – Luxemburg.

Het aansluitende NOS WK Journaal, gepresenteerd door Henry Schut, is gewijd aan de overige WK-kwalificatiewedstrijden en het laatste nieuws over het Nederlands elftal.

Ook buitenshuis hoeft niemand iets te missen van de wedstrijd: op NOS.nl wordt een live blog bijgehouden en is een stream te zien en op NPO Radio 1, in Langs de Lijn en Omstreken, wordt het duel vanaf 20.45 uur live verslagen door Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter.

NOS WK-kwalificatie Zweden-Nederland
20.00-23.12 uur, NPO 3

NOS WK Journaal
23.19-23.45 uur, NPO 3

Langs de Lijn en Omstreken
20.30-23.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel