Start Nations League bij de NOS

Start Nations League bij de NOS

Deze week begint de Nations League, een nieuw Europees landentoernooi van de UEFA. dat om de twee jaar gespeeld wordt. Alle 55 aangesloten landen doen mee en de inzet is rechtstreekse plaatsing voor het EK Voetbal van 2020.

De NOS zendt alle wedstrijden van Oranje rechtstreeks uit. Later wordt op de speelavonden een samenvatting getoond van de andere poulewedstrijden.
 
Oranje is ingedeeld in League A, waarin de twaalf hoogst geplaatste landen zijn verdeeld over vier poules. De nummers één en twee van de poules kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK. In totaal zijn dat twintig landen.
 
Nederland is gekoppeld aan Duitsland en Frankrijk. De winnaar gaat door naar de halve finales, op 5 en 6 juni, de laatste in de poule degradeert naar divisie B. De finale van de Nations League is op 9 juni
 
Donderdag 6 september oefent  Oranje eerst nog tegen Peru, dat is tevens de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder. Zondag 9 september speelt het team van bondscoach Ronald Koeman in het Stade de France zijn eerste Nations League-wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Op 13 oktober komt Duitsland op bezoek in de Amsterdam Arena en vrijdag 6 november is De Kuip het toneel voor de thuiswedstrijd tegen Frankrijk. En maandag 19 november reist Oranje af naar Gelsenkirchen voor de uitwedstrijd tegen Duitsland.
 
NOS Voetbal Nederland Peru
6 september 19.57-22.58 uur, NPO 1
NOS Voetbal Nations League Frankrijk-Nederland
9 september 20.21-23.01 uur, NPO 1
NOS Voetbal Nations League Nederland – Duitsland
13 oktober 20.24 –  22.57 uur, NPO 1
NOS Voetbal Nations League Nederland – Frankrijk
6 november 20.24 – 22.57 uur, NPO 1
NOS Voetbal Nations League Duitsland -Nederland
19 november 20.25 – 22.57 uur, NPO 1
Deel dit artikel