Startschot NOS-schaatsseizoen in Heerenveen

Startschot NOS-schaatsseizoen in Heerenveen

In het weekend van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november begint het schaatsseizoen officieel met het KPN NK Afstanden in Heerenveen. Ook voor de NOS betekent dit het startschot van een reeks van veertien (internationale) schaatswedstrijden die dit seizoen uitgebreid zijn te volgen bij NOS Sport. Van Heerenveen tot Astana en van het Japanse Obihiro tot Erfurt, de schaatsliefhebber hoeft niets te missen bij dé schaatszender van Nederland.

Waar de transfercarrousel bij de schaatsers volop draaide, is het schaatsteam dat de NOS vorig jaar vertegenwoordigde bij de Olympische Winterspelen in Sotsji vrijwel intact gebleven. Dione de Graaff en Henry Schut nemen opnieuw afwisselend de presentatie van de schaatsuitzendingen voor hun rekening, terwijl Paulien van Deutekom, Rintje Ritsma en Erben Wennemars weer tekenen voor de analyse en duiding.

Eerder werd bekend dat Frank Snoeks na twintig seizoenen stopt als schaatscommentator. Collega Erik van Dijk neemt Snoeks’ plaats in naast de andere twee vaste schaatscommentatoren, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Sebastiaan Timmerman doet ook de komende jaargang verslag voor de luisteraars van NOS Langs de Lijn.

 

Het uitzendschema voor het KPN NK Afstanden ziet er als volgt uit:

Vrijdag 31 oktober:
17.00-18.57 uur (NOS Studio Sport Extra, NPO 1)
23.07-23.33 uur (NOS Studio Sport Extra, NPO 3)

Zaterdag 1 november:
15.55-17.50 uur (NOS Studio Sport Extra, NPO 1)           

Zondag 2 november:
13.35-17.50 uur (NOS Studio Sport, NPO 1)

De luisteraars van NPO Radio 1 worden via flitsen in de lopende programmering en in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn op de hoogte gehouden van de verrichtingen in Thialf.

Een overzicht met de (extra) schaatsuitzendingen tot en met december 2014 is bijgevoegd.

Deel dit artikel