Startschot olympisch schaatsseizoen bij de NOS

Startschot olympisch schaatsseizoen bij de NOS

Aanstaande vrijdag klinkt het vertrouwde startschot in Thialf en knallen de schaatsers het nieuwe seizoen in. Op de KPN NK Afstanden in Heerenveen worden de krachtsverhoudingen binnen de nationale schaatstop voor het eerst zichtbaar. Met de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in zicht is de vraag: ‘Wie zet de snelste tijd neer?’ Als er geschaatst wordt, is de NOS erbij: rechtstreeks, ter plekke en via alle platforms.

KPN NK Afstanden
De NOS doet komend weekend uitgebreid verslag van de KPN NK Afstanden in Heerenveen. Op NOS.nl met een livestream en live-uitzendingen op vrijdagavond op NPO 3 en zaterdag- en zondagmiddag op NPO 1. De presentatie is in handen van Dione de Graaff. Het analistenteam bestaat uit Erben Wennemars, Rintje Ritsma en Mark Tuitert. Het commentaar bij de beelden komt afwisselend van de vaste ‘schaatsstemmen’ Erik van Dijk, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

De luisteraars van NPO Radio 1 worden via flitsen in de lopende programmering en in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn op de hoogte gehouden van de verrichtingen in Thialf. Het radiocommentaar is afkomstig van Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout.

Schaatsseizoen bij de NOS
De start van het schaatsseizoen en het einde van de zomertijd aankomend weekend betekent een ding: de winter is in aantocht. En de schaatsliefhebber zit deze winter goed bij de NOS. Naast de KPN NK Afstanden in Heerenveen zijn alle grote schaatstoernooien bij de NOS te volgen. De World Cups, het Olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen, WK sprint in Changchun, uiteraard de Olympische Winterspelen in Pyeongchang en de afsluiter in Amsterdam: de WK Allround. Allemaal live te zien bij de NOS.

Bijgaand de kalender (de eerste helft van het schaatsseizoen 2017/18) met schaatsuitzendingen van de NOS, compleet met presentatoren, analytici en commentatoren.

Deel dit artikel