Steeds meer NOS-apps

Steeds meer NOS-apps

De succesvolle introductie van de NOS-app voor smartphones kreeg in 2013 een vervolg met applicaties voor de verschillende tablets en de meest gangbare besturingssystemen. Ook de populaire NOS Teletekst-app kreeg het afgelopen jaar een facelift.

Naast die technische uitbreidingen is de NOS-app ook functioneel uitgebreid. Zo is het liveblog toegevoegd op Android en iPhone/iPad, en werden er push-notificaties toegevoegd aan de Windows Phone app. Al die vernieuwingen hebben bijgedragen aan de groei van de applicaties. De NOS-app had in december 2012 nog een bereik van ruim 500.000 gebruikers per maand, in december 2013 was dit al gestegen tot ruim 1,6 miljoen gebruikers per maand, samen goed voor honderden miljoenen pageviews.  

Verder is in augustus 2013 een experiment gedaan waarbij de gebruikers in een van de kleinere apps, de NOS Journaal-app, uitzendingen kiezen op de smartphone en vervolgens afspelen op een televisie met internetverbinding. De smartphone wordt zo de afstandsbediening voor het kijken van nieuws en sport. De resultaten van deze proef worden gebruikt bij het verder doorontwikkelen van de NOS-app.

De andere belangrijke app van NOS, de NOS Teletekst-app, heeft in 2013 een nieuwe look & feel gekregen. De app wordt nu ook ondersteund voor de meeste tablets. 

Op deze manier werkt de NOS continu aan het vergroten van zijn bereik op alle platforms.

Deel dit artikel