Succesvolle première ‘Hoe maak je het NOS Journaal’

Succesvolle première ‘Hoe maak je het NOS Journaal’

Tijdens de Open Studiodagen werd het voor het eerst aan den volke getoond: het fonkelnieuwe filmpje over de totstandkoming van het NOS Journaal, met presentatie van anchor Rob Trip en gemaakt door NOS-verslaggever Ardy Stemerding. Het filmpje werd gebruikt bij de workshops die presentator Jeroen Overbeek afgelopen weekend gaf en die in een mum van tijd ‘uitverkocht’ waren. Het publiek reageerde enthousiast op zowel  het filmpje als op het gratis college van de NOS-presentator, die ook foto’s van eigen hand liet zien over hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Het afgelopen weekend waren er  zo’n achttienduizend  bezoekers op het Media Park. Een flink aantal van hen kwam op NOS-weerpresentator Willemijn Hoebert af, die de confrontatie met haar publiek spannender zei te vinden dan het presenteren op televisie. Toen zij uitleg gaf over weerverschijnselen was het gelukkig even droog.

Ook de NOS Jeugdjournaalbus was populair; er werden 49 video’s gemaakt door fans van het programma, en verslaggevers en presentatoren in de dop. Ook in de NOS Open Studio leefde het publiek zich uit; in totaal werden er 85 filmpjes gemaakt met de officiële leaders van het NOS Sportjournaal, allemaal te bekijken op YouTube. Bovendien gingen veel mensen op de foto met een selfiebord van hun favoriete presentator of – in een enkel geval – met de echte!

Deel dit artikel