Supersportzondag bij de NOS

Supersportzondag bij de NOS

Zondag is een dag vol topsport bij de NOS. De Tour de France, de mannenfinale op Wimbledon, de WK zwemmen en de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen op het EK vrouwenvoetbal zijn rechtstreeks te zien bij de NOS. Met maar liefst twaalf uur live topsport is er met recht sprake van een ‘Supersportzondag’.

De Supersportzondag bij de NOS start om 10.00 uur in het Balatonmeer in Boedapest met de 10 kilometer open water voor vrouwen. Regerend olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal is een van de deelnemers op die afstand. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen op het digitale themakanaal NPO Sport en NOS.nl.

Op NPO 1 is er om 14.10 uur een live verslag van de vijftiende etappe in de Tour de France. Het wielerpeloton start de finaleweek van de Ronde van Frankrijk met een rit van 189,5 kilometer tussen Laissac-Sévérac l’Eglise en Le-Puy-en-Velay. 

Om 15.00 uur start de mannenfinale op Wimbledon. De apotheose van het Britse grandslamtoernooi is live te zien op NPO 2.

Beslissende fase
Rond de klok van 18.00 uur wordt het schakelen voor de sportliefhebber die niets wil missen. Het is goed mogelijk dat de finish van de Tour de France (NPO 1) en de beslissende set bij de Wimbledonfinale (NPO 2) samenvallen met de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen op het EK vrouwenvoetbal, om 18.00 uur. Na de finish in de Tour schakelt NPO 1 over naar het Nederlands elftal, terwijl de hele wedstrijd van Oranje ook rechtstreeks wordt uitgezonden op NPO Sport. De andere EK-wedstrijd uit de poule van Oranje, tussen Denemarken en België (20.45 uur), is eveneens op het digitale sportkanaal te zien.

Naast live-sportwedstrijden zijn er zondag ook nog andere sportuitzendingen. Om 13.10 uur op NPO 1 blikt Andere Tijden Sport terug op de verrassende overwinning van Peter Winnen op Alpe d’ Huez van 1981. Om 21.10 uur nemen Dione de Graaff en Herman van der Zandt in De Avondetappe samen met de gasten aan tafel de dag door. De sportzondag wordt afgesloten met Sportjournaal Laat om 23.50 uur.

Sportprogramma op zondag: 

10.00 uur

WK Zwemmen – Open water 10 km (v)

NPO Sport en NOS.nl

13.10 uur

Andere Tijden Sport –  Winnen op Alpe d’ Huez (HH)

NPO 1

14.10 uur

Tour de France:  Etappe 15

NPO 1 en NOS.nl

15.00 uur

Wimbledon: finale mannen

NPO 2

18.00 uur

EK Vrouwenvoetbal: Nederland – Noorwegen

NPO 1*, NPO Sport en NOS.nl

20.45 uur

EK Vrouwenvoetbal: Denemarken  – België

NPO Sport

21.10 uur

De Avondetappe

NPO 1

23.50 uur

Sportjournaal Laat

NPO 1

Deel dit artikel