Supersportzondag bij NOS

Supersportzondag bij NOS

Aanstaande zondag belooft er een te worden om de vingers bij af te likken voor de sportliefhebber. Met de Amstel Gold Race, Formule 1 in Australië, de Marathon in Rotterdam en daarnaast de Eredivisie en het WK Shorttrack een volle dag topsport.

Marathon van Rotterdam

De dag begint met de Marathon van Rotterdam, waarbij de ogen onder meer gericht zullen zijn op de Nederlander Abdi Nageeye en de Belg Bashir Abdi, die vorig jaar de race won. Vanaf 09:30 doet NOS verslag van de marathon. Het commentaar wordt verzorgd door Léon Haan.

Amstel Gold Race

Vanaf 12:00 uur is de Amstel Gold Race voor de vrouwen live te volgen met commentaar van Roxane Knetemann en Danny Nelissen. Allereerst via een livestream op NOS.nl en de NOS-app, en later ook op NPO 1, waar de NOS vanaf 14:30 de mannenkoers uitzendt. Het commentaar bij de mannenkoers wordt verzorgd door Herbert Dijkstra en Stef Clement. Herman van der Zandt is ter plekke aanwezig om verslag te doen van de koers en alles eromheen. 

F1: de Grand Prix van Australië

In NOS Studio Sport Formule 1 besteedt de NOS aandacht aan de Grand Prix van Australië, met commentaar van Hans van Loozenoord. Presentatie is in handen van Dione de Graaff, die samen met F1-expert Jan Lammers in de studio de race analyseert en nabeschouwt.

WK shorttrack

Het hele weekend is er ook WK Shorttrack in Montreal. Het laatste toernooi van het shorttrack-seizoen. Op zaterdag begint de uitzending om 20.10 uur op op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 3. Op zondag begint de uitzending om 19.45 uur op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 3. Met commentaar van Joris van den Berg, verslaggeving ter plaatse van Vlado Veljanoski en analyses van Niels Kerstholt. Zowel de kwartfinales, halve finales als finales van zowel de mannen als vrouwen op de 1000 meter worden verreden.

NOS Langs de Lijn

Ook op de radio staat de NOS de hele dag Langs de Lijn. Met liveverslag van de Grand Prix van de F1, de Marathon Rotterdam, de Eredivisie en het WK Shorttrack. Met presentatoren Henry Schut en Hugo Borst die schakelen naar onze commentatoren die daar zijn waar het gebeurt en verslag doen van de verrichten langs de straten van Rotterdam, op het circuit van Melbourne, de schaatsbaan in Montreal, de Cauberg in Limburg en in de Eredivisiestadions.

Studio Voetbal

Het weekend wordt traditiegetrouw afgesloten met Studio Voetbal. In het laatste uurtje van het weekend bespreekt Sjoerd van Ramshorst samen met Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen, Ibrahim Affelay en Jeroen Stekelenburg de verrichtingen in de Eredivisie.

Studio Sport Live 09.30 – 17:00 uur (NPO1)

Studio Sport Formule 1 17.00 – 17.30 uur (NPO1)

Studio Sport 18:10 – 18.52 uur (NPO1)

Studio Sport Eredivisie 19.00 – 19.54 uur (NPO1)

Studio Sport Shortrack 19.45 – 22.45 uur (NPO3)

Studio Voetbal 22.45 – 23.35 uur (NPO1)

Foto: ANP/ Robin Utrecht

Deel dit artikel