’t Oog pakt uit met kerst en oud & nieuw

’t Oog pakt uit met kerst en oud & nieuw

Rond de feestdagen maakt NOS Met het Oog op Morgen altijd wat speciaals van het laatste uur voor middernacht. Met onder andere het Oog-presentatorendebat en de kerstgesprekken met bijzondere families.

Een overzicht van de speciale uitzendingen:

Het jaarlijkse Oog-presentatorendebat wordt gevoerd op maandag 23 december. De vaste presentatoren Lucella Carasso, Herman van der Zandt, Wilfried de Jong, Mieke van der Weij en Simone Weimans praten onder leiding van Chris Kijne over het afgelopen jaar. Er is live muziek van Douwe Bob en cabaretier Patrick Nederkoorn leest een column voor.

Kerstmis staat in het teken van gesprekken met bijzondere families:
Op kerstavond zijn dat acteur Sabri Saad El Hamus en zijn drie kinderen. Die zitten ook allemaal in de filmbusiness: regisseur en scenarioschrijver Shady, acteur Shahine en scenarioschrijver Ashgan. Wilfried de Jong praat met hen.

Op eerste kerstdag zijn Machteld en Gerald Roethof te gast, broer en zus en beiden advocaat. Ook gaat presentator Herman van der Zandt in gesprek met Porgy en Bess Franssen, tweelingbroer en zus. Hij is acteur, zij zingt en is harpiste.

Op tweede kerstdag ontvangt Lucella Carasso Henne Holstege, onderzoeker bij het Alzheimercentrum van het VUMC en haar vader, hersenonderzoeker Gert Holstege. Verder spreekt ze met cabaretier Kiki Schippers en haar moeder, kinderboekenschrijver Tosca Menten.

In de dagen tot oudjaar richt het Oog de blik op het afgelopen decennium aan de hand van verschillende thema’s. Zo zijn over het onderwerp emancipatie Hedy d’Ancona en Karwan Fatah Black te gast, gaat het met Giovanca en Gijsbert Kamer over muziek en is klimaat het gespreksonderwerp met Maarten Loon en Heleen de Coninck.

De uitzending van oudjaar staat in het teken van het jaaroverzicht van ‘De Stemming van Vullings en Van der Wulp’. Joost Vullings en Xander van der Wulp bespreken dan het afgelopen politieke jaar.

In de eerste week van het nieuwe jaar interviewt politiek verslaggever Wilma Borgman de drie vicepremiers en de fractievoorzitters van de coalitiepartijen: minister Carola Schouten en fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, van D66 minister Wouter Koolmees en fractievoorzitter Rob Jetten, en minister Hugo de Jonge en fractievoorzitter Pieter Heerma van het CDA.

Deel dit artikel