Thomas Erdbrink nieuwe presentator Zomergasten

Thomas Erdbrink nieuwe presentator Zomergasten

NOS-correspondent voor Iran, Thomas Erdbrink, is de nieuwe presentator van Zomergasten. Hij volgt Wilfried de Jong op die het VPRO-programma de afgelopen drie jaar heeft gepresenteerd.

 

Erdbrink werkt naast de NOS ook voor The New York Times en de Volkskrant. In 2015 maakte hij de vierdelige serie Onze man in Teheran. Voor deze serie won hij verschillende prijzen, waaronder de Zilveren Nipkowschijf, een Tegel in de categorie Achtergrond en de eerste NPO Gemist Award.

“Ik had niet verwacht als presentator voor Zomergasten te worden gevraagd”, begint Erdbrink, “maar ik heb er verschrikkelijk veel zin in. Waar ter wereld bestaat het nog om een avond lang écht te praten met de interessantste mensen van het land, live op televisie?”

Erdbrink moest wel even nadenken toen hij door de VPRO werd gevraagd, omdat het een aantal praktische consequenties voor hem heeft. Vanuit Iran bedient hij ook de New York Times. En met die krant moest hij eerst overleggen of hij voor die periode van zeven weken vrij kon nemen. Dat werd akkoord bevonden.

Zomergasten is van 31 juli tot en met 4 september op zondagavond op NPO 2. De VPRO maakt op een later moment de gasten bekend.

Deel dit artikel