Tien jaar koningschap Willem-Alexander bij de NOS

Tien jaar koningschap Willem-Alexander bij de NOS

Eind april is het tien jaar geleden dat koning Willem-Alexander werd ingehuldigd met een groot feest in Amsterdam. Aan dit jubileum besteedt de NOS aandacht in een live-programma op locatie in Den Haag. Met gasten zoals Geert Mak en Marcia Luyten praat Rob Trip in het bijzijn van publiek over het functioneren, de waarde en toekomstbestendigheid van de monarchie.

In de uitzending ook beelden van de belangrijkste momenten uit het koningschap van Willem-Alexander. Wat is het overheersende indruk na tien jaar Willem-Alexander? Hoe heeft hij het koningschap ingevuld? En ook: hoe houdbaar is onze monarchie in deze ingewikkelde tijd?

Uit de jaarlijkse NOS Koningsdag-enquêtes blijkt dat de steun voor de monarchie de afgelopen tien jaar is gedaald. Dat geldt ook voor de tevredenheid over het functioneren van de koning. Een koningschap staat niet op zichzelf en de monarchie is geen losstaand gegeven: aan de hand van een koningschap spiegelt zich de tijd waarin we leven. Met dat uitgangspunt gaan gasten uit verschillende disciplines met elkaar in gesprek.

NOS 10 jaar Willem-Alexander en de monarchie 

Zaterdag 15 april, 20.35-21.26 uur, NPO 2 en BVN

Bron beeld: ANP

Deel dit artikel