Tim de Wit NOS-correspondent in Londen

Tim de Wit NOS-correspondent in Londen

Tim de Wit wordt de nieuwe multimediale NOS-correspondent voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij neemt per 1 februari het stokje over van Arjen van der Horst, die op zijn beurt verhuist naar de NOS-post in Washington. Tim de Wit krijgt Londen als standplaats en gaat van hieruit verslag doen voor televisie, radio en NOS.nl.

Tim de Wit begon in 2007 als buitenlandredacteur bij de NOS. In 2009 verruilde hij standplaats Hilversum voor Zuid Afrika, waar hij bijna twee jaar als freelance-correspondent werkzaam was en onder meer verslag deed van het WK voetbal. In de zomer van 2011 verkaste de nu 30-jarige neo-correspondent naar Duitsland. Hier ging hij voor de NOS aan de slag bij ‘Bureau Berlijn’ als bureauredacteur en stand-in van NOS-correspondent Wouter Meijer.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws: “Tim is eerst en vooral een uitstekende en talentvolle journalist en ook nog eens een jongen uit onze eigen ‘opleiding’. Na in Zuid-Afrika en Berlijn al ruime buitenlandervaring te hebben opgedaan is dit een logische volgende stap in zijn carrière. Het is daarom extra mooi dat de kans zich nu voordoet en hij kan doorschuiven naar deze zelfstandige post.”

Tim de Wit kan niet wachten om zelf aan de knoppen te zitten: “Groot-Brittannië vormt een prachtige bron voor verhalen. Of het nu de opkomst is van UKIP, de worsteling met Europa van Cameron of de almaar groeiende kloof tussen arm en rijk als gevolg van vergaande privatiseringen. Maar ook het circus rond de volgende Royal Baby of het hilarische Engels van Louis van Gaal. Zo’n gevarieerd pakket aan verhalen en onderwerpen is mij op het lijf geschreven. Ik kijk er naar uit om daar middenin te staan.”

Deel dit artikel