TT Assen live bij de NOS

TT Assen live bij de NOS

Motorliefhebbers die zondag 25 juni niet zelf op de tribune zitten van het TT-circuit in Assen, komen volledig aan hun trekken op NPO 1. De grote zondagse uitzending van NOS Studio Sport komt grotendeels vanuit Assen, met een rechtstreeks verslag van de Moto3, de MotoGP en de Moto2. Ook op NPO Radio 1, op NOS.nl en op NOS Facebook is ruim aandacht voor de TT Assen. Het toetje komt ’s avonds voor rekening van Andere Tijden Sport (NTR/NOS), met een uitzending over het legendarische zijspanduo Egbert Streuer en Bernard Schnieders.

Presentator Sjoerd van Ramshorst en analyticus (en oud-coureur) Jurgen van den Goorbergh ontvangen op het TT-circuit gasten uit de motorsport, onder wie de legendarische motorcoureur Wil Hartog, die de TT Assen op 25 juni precies 40 jaar eerder op zijn naam schreef. Centraal staat het live verslag van de races, met commentaar van Hans van Loozenoord.

De Moto3 bijt om 11.00 uur het spits af, om 13.00 uur gevolgd door de MotoGP en om 14.30 uur is het de beurt aan de Moto2.

Een uitgebreide samenvatting van de TT Assen is te zien in de avonduitzending van NOS Studio Sport (vanaf 19.00 uur).

Ook NPO Radio 1 biedt ruim baan aan de TT: Sebastiaan Timmerman en Ragnar Niemeijer doen live verslag in NOS Langs de Lijn.

NOS Studio Sport
Zondag 25 juni, 10.45-16.31 uur, NPO 1

NOS Langs de Lijn
Zondag 25 juni, 14.00-19.00 uur, NPO Radio 1

STREUER/SCHNIEDERS: DE ZIEL VAN DE ZIJSPAN

In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D’n Boet van Dulmen boekten successen in de zwaarste klasse. En er was dat legendarische zijspanduo Streuer/Schnieders uit Assen dat drie keer wereldkampioen werd, maar steeds naast de winst greep op het thuiscircuit tijdens de TT van Assen.

Tot 1987, toen eindelijk in de stromende regen alles klopte en 140.000 toeschouwers volledig wild werden van vreugde door het succes van de ruig bebaarde rijder Egbert Streuer en zijn knappe bakkenist Bernard Schnieders. Andere Tijden Sport keert terug naar de oertijd van de Nederlandse motorsport. Over de dood van Schnieders, de verfijning van een motorblok en de ziel van de zijspan.

Met Egbert Streuer, geldschieter Riemer van der Velde, teammanager/marketingman Lee van Dam en Jaap Geerts, racer van het eerste uur en kroegbaas. Een verhaal vol bier, braadworst en benzinedampen.

Andere Tijden Sport (NTR/NOS) – Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan
Zondag 25 juni, 22.20 uur, NPO 1

Deel dit artikel