Turnen, korfbal en kasseien

Turnen, korfbal en kasseien

Een gevarieerd sportweekend met veel live-sport op het menu. De NOS serveert twee dagen lang topturnen met de Europese kampioenschappen voor mannen en vrouwen in het Poolse Szczecin. Zaterdag is er de ontknoping van de korfbalcompetitie en zondag als grand dessert de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Alle uitzendingen zijn ook te volgen via de livestream en de app. 
 
Het EK is voor de turners het eerste grote titeltoernooi van 2019. Het is dit jaar een individueel toernooi en daarom volgt er geen teamuitslag. Voor Nederland treden dit weekend onder anderen Bram Verhofstad, Epke Zonderland, Sanna Veerman en Eythora Thorsdottir aan. Vrijdag is het turnen alleen op NOS.nl te zien, zaterdag en zondag ook op de televisie. Het commentaar bij de wedstrijden komt zoals gebruikelijk van Hans van Zetten.
 
Zaterdag zenden we vanuit de Ziggo Dome de apotheose van het korfbalseizoen uit. In de finale van de Korfbal-league gaat het tussen het Delftse Fortuna, dat voor de tweede keer op rij in de eindstrijd staat en PKC uit Papendrecht, dat vorige week verrassend Top uit Sassenheim de voet dwars zette. Presentator Jeroen Stomphorst volgt de wedstrijd met bondscoach Wim Scholtmeijer, het commentaar is van Joop Vernooy en Jennifer Tromp.
 
Een groot deel van de zondag-uitzending van NOS Studio Sport is gewijd aan Parijs-Roubaix, Voor de 117de keer trotseert het peloton de kasseien in de ‘Hel van het Noorden’. Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot voorzien de beelden van commentaar.
 
Radioluisteraars worden door de NOS op de hoogte gehouden via flitsen in de lopende programmering en in NOS Langs de Lijn.
 
vrijdag 12 april NOS.nl
13.00-15.45 uur meerkampfinale mannen,
17.30-19.30 uur meerkampfinale vrouwen 
 
NOS Sport EK Turnen
zaterdag 13 april, 13.30-15.54 uur, NPO 1
NOS Sport Korfbal
zaterdag 13 april 16.00-17.45, NPO 1
 
NOS Studio Sport
zondag 14 april 13.09-17.50 uur, NPO 1
Deel dit artikel