Twee online-awards voor NOS op 3

Twee online-awards voor NOS op 3

Twee prijzen voor NOS op 3, dat was de niet geringe oogst bij de uitreiking van de VOJN-awards, de vakprijzen voor de beste internetjournalistiek. De awards worden jaarlijks toegekend door de Vereniging Online Journalisten Nederland, met dit keer in de jury: Piet Bakker, Bart Brouwers, Hella Hueck, Zihni Özdil, Frederique de Jong en Bert Vuijsje.

NOS op 3 sleepte met  ‘Bij ons in #Molenbeek’ van Mustafa Marghadi de prijs voor beste online storytelling in de wacht. Volgens de jury was dit een écht multimediale bijdrage: “als volger van deze productie had je het idee dat je zelf in Molenbeek was.”

Ook in de categorie interviews ging NOS op 3 met de prijs aan de haal. De jury koos voor ‘Deze man bewijst moslims de laatste eer’, over een man die op het Griekse eiland Lesbos verdronken moslimvluchtelingen begraaft. Gemaakt door Arlene Gelderblom en Ivo Duijsings. Volgens jurylid Bert Vuijsje is het “een kort, beklemmend interview dat een indringend licht werpt op een belangrijk onderwerp”.

Twee prijzen waren er verder ook voor de Volkskrant, voor beste datajournalistiek (met ‘Het broeit wereldwijd. En in Nederland’ en voor beste column (‘Welke Trump past bij jou?) In totaal waren er 184 inzendingen voor de VOJN-awards, die voor de derde keer werden uitgereikt.

Deel dit artikel