Twee weken WK zwemmen bij de NOS

Twee weken WK zwemmen bij de NOS

In Gwangju in Zuid-Korea gaan vrijdag 12 juli de achttiende FINA-wereldkampioenschappen van start. Ruim twee weken strijd in het water, van waterpolo tot schoonspringen en zwemmen, in het overdekte bad en daarbuiten. De NOS is er dagelijks bij op televisie, radio en online. Met livestreams, rechtstreekse uitzendingen, samenvattingen en reportages achter de schermen.  
 
De live-tv-uitzendingen zijn vanaf 21 juli te zien van 13.00 tot 15.00 uur, op NPO 1 en, vanwege de Tour de France, gaan we door op NPO 2. Bijgaand het tv-uitzendschema. Radioluisteraars kunnen het toernooi volgen via flitsen in de lopende programmering op NPO Radio 1 en in NOS Langs de Lijn.
 
In de eerste week volgen we de waterpolovrouwen. De wedstrijden van het Nederlands waterpoloteam zijn live te zien op NOS.nl en de NOS-app. Ook zijn we bij de zwemmers in open water, waar Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal de Nederlandse troeven zijn. Bij het schoonspringen, synchroonspringen en het synchroonzwemmen, besteden we aandacht aan de Nederlandse prestaties.
 
In de tweede week gaat de aandacht uit naar het Nambu International Aquatics Centre, het zwembad waar de Nederlandse toppers onder leiding van Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk op jacht gaan naar eremetaal. Alle finales zijn live te zien op NOS.nl en de app, en op televisie
 
Voor de NOS volgen Jeroen Grueter, Arman Avsaroglu, en Erik van Dijk de verrichtingen van de Nederlandse ploeg. Martin Vriesema haalt de verhalen bij de sporters. Henry Schut presenteert de uitzendingen.
Deel dit artikel