Uit het NOS Studio Sportarchief: EK 1988

Uit het  NOS Studio Sportarchief: EK 1988

Het Europees kampioenschap mag dan zijn uitgesteld naar 2021, toch is er dit jaar een EK voetbal bij de NOS te zien. NOS Studio Sport staat aanstaande zondag vanaf 15.00 uur in het teken van het EK van 1988.
 
Vanwege de afgelastingen van veel sportevenementen door het coronavirus, duikt Studio Sport de komende zondagen het archief in om gedenkwaardige wedstrijden uit de Nederlandse sportgeschiedenis te herbeleven in NOS Studio Sport-Archief
 
EK ’88
Voor de eerste in deze reeks gaan we terug naar het EK van 1988. Terug naar de dagen waarin Rinus Michels zijn selectie klaarstoomde voor een uniek toernooi. Dagen waarin de enkel van Marco van Basten centraal stond.
 
Net als toen start NOS Studio Sport met de poulewedstrijden. Dan volgt een ruime samenvatting van de halve finale tegen – toen nog – West-Duitsland. Vervolgens – in een nog ruimere samenvatting – de finale tegen de Sovjet-Unie in het Olympiastadion van München. Compleet met de euforische uitbarsting van Gullit, Rijkaard en anderen, een emotionele Michels en de fameuze woorden “Dit is een goed stel hoor” van commentator Theo Reitsma; het komt aanstaande zondag vanaf 15.00 uur allemaal terug.
 
Andere Tijden Sport
Net als de huldiging en de rondvaart door de Amsterdamse grachten. Ook die is zondag te zien als de ’88-middag wordt afgetopt met de herhaling van de allereerste aflevering van Andere Tijden Sport, uit 2008.
 
En voor wie nog meer wil: de volledige finale van het EK ’88 tegen de Sovjet-Unie is vanaf zondag ook op NOS.nl te zien.
 
NOS Studio Sport Archief
Zondag 22 maart 15.00 uur, NPO 1
Deel dit artikel