Uitslagenavond live vanuit TivoliVredenburg

Uitslagenavond live vanuit TivoliVredenburg

De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen zie je op woensdag 21 maart bij de NOS. Vanaf 20.30 uur presenteert Rob Trip op NPO 1 de lange uitzending vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Het wordt een avondvullend programma dat ook rechtstreeks te volgen is op radio en NOS.nl.

Politiek geograaf Josse de Voogd is te gast om inzicht te geven in het stemgedrag van Nederland en de regionale verschillen daarin. In de uitzending zijn schakelingen naar verslaggevers in het hele land. Zij volgen de kiezers en doen verslag vanaf de locaties waar de partijen de uitslagen volgen. De NOS is in zes gemeenten te gast: Amsterdam, Emmen, Enschede, Rotterdam, Utrecht en Weert. Vanaf 21.00 uur brengt de NOS vanuit deze zes gemeenten de exitpolls van onderzoeksbureau Ipsos. Deze exitpolls geven een goede indruk van hoe Nederland heeft gestemd.

 

Vanaf 22.00 uur worden de eerste daadwerkelijke uitslagen verwacht. Xander van der Wulp, Dominique van der Heyde en Ron Fresen geven uitleg en duiding. Dionne Stax brengt de uitslagen vanuit de ‘Plein’-foyer op de 6e verdieping in TivoliVredenburg 
 
Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen kunnen Nederlanders ook hun stem uitbrengen voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Eelco Bosch van Rosenthal praat op de 6e verdieping met onder anderen minister Ollongren van  Binnenlandse Zaken, Willemijn Aerdts (terreurdeskundige) en Ton Siedsma (Bits of Freedom) over de betekenis van die uitslag. 
 

Op NPO Radio 1 peilen Lara Rense en Tijs van den Brink de reacties in het land. Mark Hokke houdt de binnenkomende uitslagen bij en de duiding komt voor rekening van Joost Vullings.  

 
NOS Nederland Kiest | De Uitslagen
Woensdag 21 maart, 20.30- ±01.00 uur, NPO 1
Presentatie: Rob Trip
 

Uitslagenavond
NPO Radio 1 20.30 – 01.00 uur
Presentatie: Lara Rense en Tijs van den Brink

 
De ochtend na de verkiezingen, 22 maart, komen er extra lange NOS-Journaals, waarin Dionne Stax de uitslagen brengt. Xander vd Wulp is in de studio voor duiding en Mark Visser presenteert de uitzending. 
Deel dit artikel