Unieke blik achter de NOS-schermen

Unieke blik achter de NOS-schermen

De NOS heeft veel te vieren in januari: NOS Journaal 60 jaar, NOS Met het Oog op Morgen 40 jaar, NOS Jeugdjournaal 35 jaar alweer. Dat vieren we onder meer met het NOS Festival van het Nieuws, zondag 10 januari in Hilversum. Een werkelijk unieke kans om je te verdiepen in alle aspecten van het nieuwsmaken op radio, tv en online. En om veel bekende NOS-gezichten en –stemmen van dichtbij (aan het werk) te zien. Voor sommige festivalonderdelen zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in, want vol is vol!

De NOS organiseert het Festival van het Nieuws op twee plekken: het Instituut voor Beeld en Geluid en de JT Bioscoop, allebei in Hilversum. Bekende NOS’ers als (weer)presentatoren, verslaggevers en correspondenten, maar ook NOS’ers van achter de schermen, zoals cameramensen, eindredacteuren en redacteuren komen er in workshops uitleg geven over hun werk.

Wil je weten wat voor spullen onze oorlogscorrespondenten allemaal meenemen? Ben je benieuwd naar onze vormgeving door de jaren heen? Of wil je nog eens zien wat voor bepalende nieuwsgebeurtenissen wij door de jaren heen hebben gebracht? Wat dacht je van een meet & greet met een van onze presentatoren? Of van een van hen les krijgen in hoe je dat doet, nieuwslezen op tv? Het kan allemaal tijdens het festival! Net als het opnemen van een eigen journaal in de NOS Open Studio of het van binnen bekijken van die mysterieuze televisievrachtwagens. Kijk op nos.nl/festival voor het complete programma, inclusief de inschrijving voor de workshops.

NOS Festival van het Nieuws
Zondag 10 januari, 10.00 tot 17.00 uur
Hilversum: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid; JT Bioscoop

Deel dit artikel