Veel Vuelta bij de NOS

Veel Vuelta bij de NOS

Zaterdag 25 augustus begint in Málaga de Ronde van Spanje. Met een tijdrit van acht kilometer zullen de eerste tijdverschillen in het klassement worden gemaakt. Zondag is er al meteen een aankomst bergop, in Caminito del Rey. De NOS is er twee weken lang dagelijks bij; live in het weekend en doordeweeks met een ruime samenvatting.

In de weekenden zijn er vanaf 16.00 uur live-uitzendingen op NPO 1 met commentaar van Joris van den Berg en Maarten Ducrot. Doordeweeks volgt er
een ruime samenvatting van de etappe in het NOS Sportjournaal (NPO 1, 18.45 uur), op NOS.nl en rond 23.00 uur op NPO 3. Er is een dagelijks liveblog op NOS.nl en radioluisteraars worden op de hoogte gehouden via flitsen in de lopende programmering op NPO Radio 1.
 
Vuelta a España 2018
De Vuelta telt dit jaar maar liefst acht aankomsten bergop. Met onder meer de ‘horrorberg’ La Camperona in de dertiende etappe en de iconische aankomst bij de gletsjermeren van Lagos de Covadonga in rit vijftien. De Nederlandse renners Bauke Mollema, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman krijgen te maken met kanshebbers als Thibaut Pinot, Nairo Quintana en Daniel Martin.
Deel dit artikel