Vernieuwde Tour de France vrouwen live bij de NOS

Vernieuwde Tour de France vrouwen live bij de NOS

Vlak voor de start van La Course – de vrouwelijke eendagskoers die morgenochtend te zien is bij de NOS – kan de NOS bekendmaken dat het volgend jaar de uitzendrechten heeft van de Tour de France voor vrouwen. Ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix voor vrouwen is live bij de NOS te zien.

Dit is het resultaat van een nieuwe overeenkomst tussen de wielerunie ASO en de EBU, het samenwerkingsverband van publieke omroepen in Europa. De overeenkomst geldt van 2022 tot 2025 en voor alle platforms: televisie, radio en online. De Tour de France voor vrouwen is vanaf 2022 een achtdaagse rittenkoers. Morgen is La Course – voorafgaand aan de start van de Tour de France voor de mannen –  vanaf 8.30 uur live te zien bij de NOS.

Maarten Nooter, hoofdredacteur van de NOS is tevreden met de overeenkomst: “De Nederlandse vrouwelijke wielrenners behoren tot de absolute top van de wereld. Bij de NOS pleiten we al langer voor meer vrouwelijke koersen die live op televisie kunnen worden uitgezonden. Dat er nu volwaardige, spannende Tour de France en Parijs-Roubaix voor vrouwen komen is voor ons journalistiek zeer interessant.”

Deel dit artikel