‘Video First’ volledig operationeel

‘Video First’  volledig operationeel

We schrijven 2 februari 2015. Ogenschijnlijk gaat alles zoals voorheen. We brengen nieuws, sport en evenementen. Op televisie, radio, internet en mobiel. Maar achter de schermen is er nogal wat veranderd. ‘Video First’ heeft zijn beslag gekregen. Een journalistieke stijlbreuk met het verleden, toen de beelden vooral bedoeld waren voor de televisiejournaals van de NOS. Voortaan brengen we de beelden zodra we ze binnen hebben, op al onze digitale platforms.

Een verslaggever die op pad gaat voor een televisie-item kan direct een korte montage voor internet maken. Daardoor hoeft de nieuwsconsument niet meer te wachten tot de tv-uitzending. Het beeldmateriaal dat binnenkomt verschijnt zo snel mogelijk op NOS.nl en is ook meteen beschikbaar op mobiele en tablet. 

Om dat mogelijk te maken is de inrichting van de nieuwsvloer ingrijpend veranderd. Zo werken de televisie- en de onlineredactie voortaan nauw samen om de journalistieke slagkracht te versterken.  

De nieuwsgebruiker wordt vanaf nu nog beter bediend. De kijker hoeft niets meer te missen. Video First is de laatste stap om Online een volwaardige derde pijler voor nieuws en sport te maken, naast radio en televisie.

Deel dit artikel