Vrouwen- en mannenkoers Amstel Gold Race live

Vrouwen- en mannenkoers Amstel Gold Race live

NOS Studio Sport komt zondag eerste paasdag vanuit het Limburgse heuvelland. En dat heeft alles te maken met de Amstel Gold Race, de enige wielerklassieker op Nederlandse bodem. Traditioneel een koers met veel draaien en keren over de talloze klimmetjes in het Zuid-Limburgse heuvelland. Met klassiekers als de Keuterberg, de Eyserbosweg en natuurlijk de Cauberg, die driemaal beklommen moet worden. Op 6 kilometer van de finish is de Bemelerberg het laatste obstakel voor het peloton, dat in totaal ruim 265 kilometer voor de wielen krijgt.
 
Dione de Graaff en oud-renner Danny Nelissen bespreken de koers vanaf de finish in Berg en Terblijt. De vrouwenkoers van de Amstel Gold Race, vorig jaar gewonnen door Chantal Blaak, is vanaf 12.00 uur live te volgen op NOS.nl, De finale is om 13:20 uur ook live te zien op NPO 1. Rond 14.45 uur komen de mannen in beeld en tegen 17.00 uur weten we wie de opvolger wordt van Michael Valgren, die de koers vorig jaar op zijn naam schreef. Het commentaar bij de beelden komt van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Herman van der Zandt staat aan de meet om de eerste reacties te peilen.
 
Behalve bij het wielrennen zijn we zondag ook bij de Euro Hockey League in Eindhoven, waar zondag de halve finales op de agenda staan. Philip Kooke tekent voor het commentaar. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen via de livestream op nos.nl en de app vanaf 13.00 uur. Op televisie zijn er samenvattingen vanaf 17.20 uur.
 
De finale is maandag 22 april, tweede paasdag. Die zenden we rechtstreeks uit op televisie, via de livestream en de app. NOS Studio Sport besteedt ook aandacht aan de Europa Cup hockey voor vrouwen.
 
Radioluisteraars kunnen zondag zoals gebruikelijk terecht bij NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Maandag zijn er flitsen van het hockey in de lopende programmering.
 
zondag 21 april,
NOS Studio Sport
13.10-17.50 uur, NPO 1
12.00 uur, NOS.nl. 
   
maandag 22 april,
NOS Sport Hockey
14.31-16.52 uur, NPO 1
13.00 uur, NOS. nl 
Deel dit artikel