Waarom niet alle Giro-etappes live bij de NOS?

Waarom niet alle Giro-etappes live bij de NOS?

Nu de mogelijkheid steeds groter wordt dat voor het eerst in de geschiedenis een Nederlander de Giro d’Italia wint, komen bij de afdeling Publieksvoorlichting van de NOS steeds meer mails binnen met de vraag waarom de NOS niet alle etappes live uitzendt.

De verklaring is simpel: we hebben die rechten niet. Die heeft Eurosport. De NOS heeft wel een sublicentie, waardoor we doordeweeks de etappe van de dag in tien minuten mogen samenvatten en in de weekenden de (cruciale) laatste 90 minuten rechtstreeks kunnen uitzenden op televisie en NOS.nl (inclusief de NOS-app).

Vanwege de uitzonderlijke prestatie van Steven Kruijswijk doen we wel wat extra’s: sinds gisteren en tot en met morgen maken we in de reguliere Roland Garros-uitzending een Giro-journaal en van vrijdag tot en met de slotetappe van zondag is Dione de Graaff in Italië om ter plaatse de voor- en nabeschouwing te verzorgen. Daarnaast flitsen we live op NPO Radio 1. Han Kock neemt de verslaggeving in de koers op televisie voor zijn rekening, en vanaf morgen doet Steven Dalebout hetzelfde voor de radio.

Girojournaal in NOS Studio Sport Tennis Roland Garros
Vandaag en morgen, 17.30-17.50 uur, NPO 1

NOS Studio Sport
Vrijdag t/m zondag, ±15.30-±17.00 uur, NPO 1

Deel dit artikel