Waarom Pierre van Hooijdonk weer bij Studio Voetbal zit

Waarom Pierre van Hooijdonk weer bij Studio Voetbal zit

Pierre van Hooijdonk keert zondag 3 september terug aan tafel bij Studio Voetbal. Dat is de uitkomst van een flink aantal gesprekken die de afgelopen weken zijn gevoerd. Gert-Jaap Hoekman, de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport, legt uit hoe tot dat besluit is gekomen.

“Natuurlijk zijn de uitspraken in de uitzending van 13 augustus onacceptabel. Laat dat duidelijk zijn. Ze hebben iemand beschadigd en passen op geen enkele manier bij NOS Sport. De start van Studio Voetbal dit seizoen mag niet maatgevend zijn voor de rest van het seizoen. Studio Voetbal geeft kijkers inzicht in de voetbalwereld, door onderbouwde analyses van experts. Daardoor snappen mensen het spelletje beter en hebben ze meer lol in het volgen van de sport.

Pierre heeft een uitglijder gemaakt. Daar heeft hij zijn excuses voor aangeboden. We hebben er ook uitgebreid met hem en de redactie van Studio Voetbal over gesproken. Pierre levert al zeker 10 jaar zijn bijdrage aan de NOS. We kennen hem als analist die zich juist altijd goed voorbereidt en zijn inzichten staaft met feiten en argumenten. Hij maakt daarbij gebruik van wedstrijdbeelden en stemt veel af met de redactie van Studio Voetbal.

We zullen de kwaliteit van het programma scherp bewaken. Zowel de (eind)redactie, als ook de presentator zullen dat doen.”

Deel dit artikel