Weekend met shorttrack en langebaan

Weekend met shorttrack en langebaan

Shorttrack en langebaanschaatsen bepalen komend weekend het beeld bij NOS Sport. De langebaanschaatsers zitten nog steeds in Heerenveen, waar ze na het EK nu de eerste World Cup van het seizoen afwerken. Voor de shorttrackers staat het Europees kampioenschap op de agenda. In het Poolse Gdansk strijden de Nederlandse toppers mee om de titels.

De wedstrijden zijn allemaal live te volgen bij de NOS, op radio, televisie en online via nos.nl en de nos-app. Zaterdag is er een lange tv-uitzending met een live-verslag van het shorttrack en ruime samenvattingen van de World Cup. Het schaatsen in Heerenveen is via onze online kanalen rechtstreeks te volgen. Zondag in de lange uitzending van NOS Studio Sport zenden we het shorttrack opnieuw live uit, met daarnaast ruime aandacht voor het langebaanschaatsen en de wereldbeker veldrijden in het Belgische Overijse. Die twee sporten zijn via onze online platforms natuurlijk ook rechtstreeks te bekijken.

De tv-uitzendingen worden gepresenteerd door Jeroen Stomphorst. Het commentaar bij het shorttrack komt van Joris van den Berg en Cees Juffermans. Voor de analyse schuift Nies Kerstholt aan. Vanuit Heerenveen verzorgen Herbert Dijkstra en Martin Hersman het schaatscommentaar. Thijs Niet tekent voor het commentaar bij het veldrijden. De luisteraars op NPO Radio 1 horen Edwin Cornelissen (shorttrack), Sebastiaan Timmerman (langebaan) en Gio Lippens (veldrijden).
NOS Studio Sport Extrazaterdag 23 januari, 12.55-17.50 uur, NPO 1
NOS Studio Sportzondag 24 januari, 13.10-17.50 uur, NPO 1

Deel dit artikel