Welmoed Sijtsma presentator NOS Jeugdjournaal

Welmoed Sijtsma presentator NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal krijgt er een nieuwe presentator bij: de 24-jarige Welmoed Sijtsma. Zij volgt Milouska Meulens op, die het VARA-programma Vroege Vogels gaat presenteren. Sijtsma werkt sinds februari 2014 op de redactie van het NOS Jeugdjournaal en combineert dat met haar baan als verslaggever voor Omrop Fryslân. Vanaf september gaat ze fulltime aan de slag bij de NOS als presentator en redacteur. Met haar komst is het team van presentatoren weer compleet.

Welmoed Sijtsma begon – tijdens haar masterstudie Journalistiek – als stagiaire bij het NOS Jeugdjournaal. Na haar stage ging zij als redacteur aan de slag en trok ze ook de provincie in als verslaggever voor Omrop Fryslân. Sijtsma: “Werken bij het Jeugdjournaal is te gek. Ik heb er veel zin in om fulltime voor het programma aan de slag te gaan. Met mijn collega’s ingewikkeld nieuws begrijpelijk maken voor kinderen, is fantastisch. En dat ik dat straks ook nog op beeld mag doen, is een hele eer.

Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal: “Ik ben bijzonder blij met de komst van Welmoed. Na de sollicitatierondes kozen alle betrokkenen unaniem voor haar. Welmoed is een jonge, gedreven journalist. Ze spat van het scherm, is aantrekkelijk voor de doelgroep, een tikje stoer, blijft zichzelf en straalt rust uit. Dat ze niet uit de randstad komt maar uit Friesland, en daar al enigszins bekend is als verslaggever van de regionale omroep, vind ik een aardige bijkomstigheid.”

Het NOS Jeugdjournaal is dagelijks te zien om 18.45 uur op NPO Zapp. Doordeweeks is er ook een ochtenduitzending om 08.45 uur (niet in de zomervakantie). Al het laatste nieuws is online te volgen via Jeugdjournaal.nl, Facebook, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel