Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Journaal

Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Journaal

Het NOS Journaal heeft er een nieuwe presentator bij. Winfried Baijens presenteert vanaf het nieuwe jaar de dagbulletins van het NOS Journaal. Na het vertrek van presentator Herman van der Zandt naar NOS Sport ontstond er een plek in presentatorenteam. Baijens is geen onbekende bij de NOS, hij presenteerde eerder onder meer het NOS Jeugdjournaal en NOS op 3.

Winfried Baijens is een ervaren presentator en programmamaker en momenteel werkzaam bij de NTR voor tv en radio. In zijn radioprogramma Winfrieds Woonkamer (NPO Radio 6) ontvangt hij verschillende gasten met wie hij de dag doorneemt en favoriete muziek draait. Baijens begon zijn journalistieke carrière in 1999 bij actualiteitenprogramma NOVA. Van 2003 tot 2007 presenteerde hij het NOS Jeugdjournaal. Daarna ging hij een jaar aan de slag bij NOS op 3. Sinds 2006 werkt hij ook regelmatig voor NOS Evenementen.

Winfried Baijens: “Ik popel. Dat is het. Het is wel bijzonder om na flink wat jaren weer bij de NOS aan de slag te gaan. Er is veel veranderd, maar het voelt ook vertrouwd en ik vind het wel een eer eigenlijk! Ik kan niet wachten om weer met nieuws en de dagelijkse journalistiek bezig te zijn.”

NOS Radio 1 Journaal
Vanaf januari 2016 is Baijens op televisie te zien als presentator van het NOS Journaal. Maar ook zijn radiohart blijft kloppen. Baijens combineert zijn werk op tv met het presenteren van het NOS Radio 1 Journaal op de zaterdagochtenden én als vaste vervanger van Jurgen van den Berg doordeweeks. Eerder maakte de NOS al bekend dat Jurgen van den Berg per 1 januari de nieuwe presentator wordt van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, over de komst van Winfried Baijens: “Met Winfried halen we een zeer ervaren en energieke allround presentator binnen, die zich in allerlei verschillende programma’s thuis voelt. Ik ben erg blij met zijn komst en verwacht veel van hem.”

Deel dit artikel