Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Met het Oog op Morgen

Winfried Baijens nieuwe presentator NOS Met het Oog op Morgen

Journaalpresentator Winfried Baijens wordt presentator van NOS Met het Oog op Morgen. Om en om met Rob Trip gaat hij de woensdagse editie presenteren. Winfried is op die plek de opvolger van Herman van der Zandt, die afgelopen oktober de NOS verliet om bij KRO-NCRV aan de slag te gaan. Naar verwachting maakt Winfried eind volgende maand z’n debuut bij het Oog.

Winfried Baijens (46) is sinds 2015 presentator van het NOS Journaal op televisie, maar is bepaald geen vreemde voor de radio: hij was een tijdlang invalpresentator voor het NOS Radio 1 Journaal en Nieuws en Co en had daarvoor o.a. het programma Winfrieds Huiskamer (NTR) op NPO Radio 6. Ook presenteerde hij BNN Today en Kunststof (NTR) op NPO Radio 1. Winfried werkt al lang voor de NOS: zo was hij van 2003 tot 2007 presentator en verslaggever van het NOS Jeugdjournaal en leidt hij bijvoorbeeld ook radio- en tv-debatten bij de NOS-verkiezingsuitzendingen. Daarnaast is hij een van de drie makers van de NOS-podcast De Schaduwspits en presenteerde hij docuseries voor de NTR.

Over zijn nieuwe baan zegt Winfried: “Noem me een nerd, maar ik luister al bijna mijn hele leven naar het Oog. Als kind probeerde ik na bedtijd zo lang mogelijk wakker te blijven door stiekem naar de radio te luisteren. Eerst Langs de Lijn en dan het Oog. De band met het programma is voor mij dus heel innig. Het voelt redelijk hallucinant dat ik nu zelf achter de microfoon mag kruipen. Zeker tussen al die bijzondere collega’s in.”

“Hij is niet alleen veelzijdig”, zegt hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann, “maar in zijn manier van vragen stellen ook oprecht nieuwsgierig, hoffelijk en tegelijkertijd vasthoudend. Dat maakt Winfried een aanwinst voor de radio op de late avond en voor het presentatorenteam van het Oog”.

NOS Met het Oog op Morgen
Dagelijks, 23.00-24.00 uur, NPO 1


Presentatoren
Chris Kijne (maandag), Wilfried de Jong (dinsdag), Rob Trip (woensdag; vanaf eind mei om en om met Winfried Baijens), Lucella Carasso (donderdag), Simone Weimans (vrijdag), Elisabeth Steinz (zaterdag) en Mieke van der Weij (zondag).

Deel dit artikel