Winnaar podcast-Tegel bekendgemaakt in NOS Met het Oog op Morgen

Winnaar podcast-Tegel bekendgemaakt in NOS Met het Oog op Morgen

Morgen wordt in de uitzending van NOS Met het Oog op Morgen de winnaar bekendgemaakt van de Tegel voor beste podcast van 2022. Presentator Jeroen Wollaars ontvangt de drie genomineerden in de studio in Hilversum en jurylid Marion Stenneke zal er de winnaar bekendmaken.

De drie genomineerden zijn:

  • Omroep Gelderland-journalist Maarten Dallinga voor zijn podcastserie Niet van de wereld, waarin hij tijdens een maandenlang verblijf in de Gelderse Biblebelt probeert antwoord te krijgen op de vraag hoe het is om streng christelijk te zijn in een samenleving die steeds verder ontkerkelijkt.
  • Tobias van der Valk en Beike Looijse, die voor BNR de podcastserie Hoge Bomen maakten. Daarin doen ze de groei van een Brabantse buurtsuper tot retailsupermacht Jumbo uit de doeken.
  • Volkskrant-journalisten Elsbeth Stoker en Daan Hofstee voor de podcastserie Grijs Gebied, over de schimmige wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen.

De Tegel is de jaarlijkse prijs voor de beste journalistieke productie. Er zijn in totaal elf Tegels, in de categorieën Nieuws, Verslaggeving, Achtergrond, Onderzoek, Interview, Regionaal/Lokaal, Internationaal, Data, Audio-podcast, Storimans en de Pioniers Tegel. De Tegels worden aanstaande maandag uitgereikt tijdens een speciale avond in de Koninklijke Schouwburg, maar de podcast-Tegel wordt dus al in de rechtstreekse NOS Met het Oog op Morgen-uitzending van aanstaande zaterdag bekend gemaakt.

NOS Met het Oog op Morgen
Dagelijks 23.00-24.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel