Winnaar Turing gedichtenwedstrijd in NOS Met het Oog op Morgen

Winnaar Turing gedichtenwedstrijd in NOS Met het Oog op Morgen

Er is wat veranderd in de opzet van de prijsuitreiking van de Turing gedichtenwedstrijd. De winnaar wordt woensdag 3 februari bekendgemaakt in de Stadsschouwburg Amsterdam. Maar dat gebeurt op een vroeger tijdstip dan voorheen. Tot nu toe heeft het Oog alle jaren live vanaf locatie uitgezonden. Omdat de bekendmaking eerder plaatsheeft, komt de uitzending ditmaal vanuit de studio in Hilversum. De prijswinnaar zal wel, samen met de Dichter des Vaderlands, Anne Vegter en oud-presentator en poëziekenner John Jansen van Galen, te gast zijn bij presentator Herman van der Zandt.

De Turing Gedichtenwedstrijd is de jaarlijks terugkerende wedstrijd voor het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar. De uitreiking vormt het sluitstuk van de Poëzieweek die op 28 januari begon. NOS Met het Oog op Morgen is partner van de gedichtenwedstrijd.

Alle acht vaste Oog-presentatoren hebben de afgelopen week hun favoriete gedicht gekozen uit de Top 100. In de afgelopen week zijn die gedichten zijn door Anne Vegter en John Jansen van Galen besproken. Het favoriete gedicht van Herman van der Zandt zal morgen door hem worden voorgedragen en verklaard. De keuze van Van der Zandt is op de Facebook-pagina’s van de NOS en het Oog terug te vinden.

Deel dit artikel