Winter-vierluik Andere Tijden Sport

Winter-vierluik Andere Tijden Sport

Andere Tijden Sport duikt in het nieuwe jaar weer in de sportgeschiedenis. Het programma van NOS en VPRO presenteert in januari een vierluik met afleveringen over sporthelden uit vervlogen jaren.

De reeks begint op vrijdag 8 januari met een emotionele reis van oud-discuswerpster Ria Stalman naar Los Angeles, de plaats waar ze in 1984 olympisch goud won. Een gouden medaille die altijd met argwaan is bekeken. Zondag 10 januari volgt ‘De Triomf van een Schaatsmoeder’, gewijd aan Atje Keulen-Deelstra. De Friese huismoeder uit Irnsum werd in de jaren zeventig vier keer wereldkampioen allround.

Autocoureur Arie Luyendijk staat zondag 17 januari centraal in ‘Van Polderjongen tot Snelheidsduivel en Glamourboy’. Toen zijn racecarrière in Europa op dood spoor was beland, probeerde hij het in Amerika. En met succes, want na het winnen van de Indianapolis 500 groeide Luyendijk in de VS uit tot een race-icoon. De winterserie wordt op 24 januari afgesloten met een Elfstedenspecial over Jan-Roelof Kruithof, de architect uit Havelte die op natuurijs twee decennia lang alles won wat er te winnen viel, behalve de Elfstedentocht. 

Andere Tijden Sport (NOS/VPRO)

Ria Stalman: De Andere Kant van de Medaille
Vrijdag 8 januari, 22.20-22.50 uur, 

Atje Keulen-Deelstra, De Triomf van een Schaatsmoeder
Zondag 10 januari, 22.20-22-50 uur, NPO 1

Arie Luyendijk,Van Polderjongen tot Snelheidsduivel en Glamourboy
Zondag 17 januari, 22.20-22.50 uur NPO 1

Jan-Roelof Kruithof: Wachten op de Elfstedentocht
Zondag 24 januari, 22.15-22.45 uur, NPO 1

Deel dit artikel