WK Allround op sfeervolle buitenbaan

WK Allround op sfeervolle buitenbaan

In de sfeervolle ambiance van het Olympisch Stadion beginnen de beste schaatsers van de wereld vrijdag aan het WK Allround. Sven Kramer gaat proberen voor de vierde keer op rij de wereldtitel te veroveren, 125 jaar nadat Jaap Eden in Amsterdam tot wereldkampioen werd gekroond. Bij de vrouwen staat Ireen Wüst voor de zware opgave haar titel van 2017 te prolongeren.
 
Behalve Sven Kramer komen bij de mannen Patrick Roest en Marcel Bosker aan de start. Antoinette de Jong en Annouk van der Weijden completeren de damesploeg.
 
De NOS zendt het hele toernooi rechtstreeks uit, op televisie en radio, op NOS.nl en in de app. Dione de Graaff en Henry Schut presenteren de uitzendingen, met ondersteuning van Erben Wennemars en Mark Tuitert. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Herbert Dijkstra, Erik van Dijk en Martin Hersman. Op NPO Radio 1 worden de luisteraars op de hoogte gehouden door Sebastiaan Timmerman, met flitsen in de lopende uitzending en in de reguliere uitzending van NOS Langs de Lijn.  
 
vrijdag 9 maart 
NOS Sport Schaatsen WK Allround
19.30-21.58 uur, NPO 3
 
zaterdag 10 maart
NOS Sport Schaatsen WK Allround
15.50-18.55 uur, NPO 1, 20.36-21.57, NPO 3
 
zondag 11 maart
NOS Studio Sport
13.10-17.55 uur, NPO 1
Deel dit artikel