WK Veldrijden en World Cup Schaatsen bij de NOS

WK Veldrijden en World Cup Schaatsen bij de NOS

Liefhebbers van veldrijden en schaatsen komen dit weekend aan hun trekken bij de NOS. Op beide dagen zenden we het WK Veldrijden in Oostende rechtstreeks uit op radio, televisie en via onze online-kanalen. Ook besteden we ruime aandacht aan de tweede World Cup van de schaatsers in Heerenveen. Op televisie en live via nos.nl en de NOS-app. Op vrijdag is de ploegachtervolging vanaf 14.50 uur rechtstreeks te volgen via de livestream op nos.nl en in de nos-app.

Zaterdag staan bij het veldrijden de vrouwen aan de start voor de strijd om de wereldtitel. Met levensgrote kansen voor de Nederlandse ploeg, die het hele seizoen al oppermachtig is. De schaatsers werken die dag de 1.500m, de 500m en de massastart af. Zondag zullen vooral de Belgische veldrijders proberen om Mathieu van de Poel van zijn derde regenboogrui op rij af te houden. In Thialf staat zondag de tweede 500m op het programma, naast de 1.000m, de 3.000m (v) en de 5.000m (m).

De tv-uitzendingen worden gepresenteerd door Dione de Graaff, het commentaar bij het schaatsen komt zoals gebruikelijk van Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Bij het veldrijden zitten Jeroen Koster en Thijs Al achter de microfoon. De luisteraars op NPO Radio 1 worden op de hoogte gehouden door Sebastiaan Timmerman (schaatsen) en Gio Lippens (veldrijden).

NOS Sport Schaatsen Wereldbeker
zaterdag 30 januari, 14.00-17.47 uur, NPO 1
NOS Studio Sport
zondag 31 januari, 13.25-17.47 uur, NPO 1

Deel dit artikel