WK veldrijden live bij de NOS

WK veldrijden live bij de NOS

Het WK veldrijden speelt zich komend weekeinde af in het Zwitserse Dübendorf. De NOS is er live bij, zowel op zaterdag als de vrouwen aan de start komen, als op zondag, bij de wedstrijd van de mannen. Zoals gebruikelijk zijn de beelden te zien op televisie, via de livestream op nos.nl en in de nos-app.
 
Op het vrijwel vlakke parcours verdedigen Mathieu van der Poel en de Belgische Sanne Cant hun wereldtitel. Van der Poel is opnieuw de torenhoge favoriet. Hij neemt het op tegen een reeks Belgische uitdagers, van wie Eli Iserbyt, Toon Aerts en Wout van Aart de voornaamste zijn. Voor Sanne Cant komt de concurrentie uit Nederland, dat met Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand geduchte ijzers in het vuur heeft.
 
Zaterdag 1 februari is er een extra uitzending op NPO 1, zondag is de wedstrijd te volgen in de lange middaguitzending van NOS Studio Sport. Herman van der Zandt presenteert de uitzendingen vanuit Zwitserland.Het commentaar bij de beelden komt van Jeroen Koster en Thijs Al. Voor de analyse schuift oud-veldrijder Richard Groenendaal aan. Op NPO Radio 1 hoort u de stemmen van Gio Lippens en Jan Kees van der Kun.
 
NOS Sport WK Veldrijden
zaterdag 1 februari, 14.45-16.30 uur, NPO 1
 
NOS Studio Sport
zondag 2 februari, 13.10-17.50 uur, NPO 1
Deel dit artikel