WK wielrennen live bij de NOS

WK wielrennen live bij de NOS

Van 22 tot en met 29 september wordt in Yorkshire het WK wielrennen gehouden. Op het heuvelachtige parcours rond Harrogate in Noord-Engeland strijden de mannen en de vrouwen om de titels op de tijdrit en de wegwedstrijd. Met bij de mannen een sterke ploeg rond kopman Mathieu van der Poel, onlangs nog winnaar van de Ronde van Groot-Brittannië. De vrouwenploeg telt, zoals de laatste jaren gebruikelijk, zeker vier potentiële winnaars, met toppers als Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak en Anna van der Breggen.
 
De NOS is er zondag 22 september meteen bij, als voor het eerst op een WK een gemengde ploegentijdrit wordt gehouden. Met volop kansen voor de Nederlandse ploeg, die eerder dit jaar al Europees kampioen werd. De livestream is te volgen via nos.nl en de NOS-app, en we zenden een verslag uit in Studio Sport. Het commentaar komt van Gio Lippens.
 
Dinsdag en woensdag is de tijdrit bij de vrouwen en de mannen live te volgen op de televisie en via de livestream. Commentator Gio Lippens krijgt daarbij afwisselend steun van de oud-coureurs Roxane Knetemann en Stef Clement. Zaterdag en zondag is er online en op tv een rechtstreeks verslag van de wegwedstrijd bij de vrouwen en bij de mannen. Met commentaar van Herbert Dijkstra, zaterdag met assistentie van Roxane Knetemann, zondag schuift Maarten Ducrot aan.
 
Op NPO Radio 1 worden de luisteraars op de hoogte gehouden via flitsen in de lopende programmering en in NOS Langs de Lijn. Het commentaar komt afwisselend van Joris van den Berg en Gio Lippens.  
 
zondag 22 september
NOS Studio Sport  13.11-17.54 uur, NPO 1
 
dinsdag 24 september
NOS Sport WK wielrennen op de weg, 15.30-18.05 uur, NPO 2
 
woensdag 25 september
NOS Sport WK wielrennen op de weg, 14.00-16.53 uur, NPO 1
 
zaterdag 28 september
NOS Sport WK wielrennen op de weg, 14.15-17.15 uur, NPO 1
 
zondag 29 september
NOS Studio Sport, 13.10-17.50 uur, NPO 1
Deel dit artikel