Wouter Walgemoed nieuwe co-host NOS Radio 1 Journaal

Wouter Walgemoed nieuwe co-host NOS Radio 1 Journaal

Wouter Walgemoed zit vanaf 3 januari naast Astrid Kersseboom als co-host van het NOS Radio 1 Journaal. Hij volgt Kirsten Klomp op, die er dan bijna twee jaar in die functie op heeft zitten.

Als co-host presenteert Walgemoed de nieuwsbulletins op het hele en halve uur en praat hij de luisteraar op de kwartieren bij over het belangrijkste nieuws uit andere media (uit binnen- en buitenland). Ook bespreekt hij, samen met Astrid Kersseboom, in de luisteraarsrubriek de vragen en opmerkingen over de uitzending van die ochtend.

Walgemoed (43) begon in 2010 bij de NOS, bij de nieuwsbulletins op NPO 3FM. De laatste jaren is hij ook nieuwslezer op de andere publieke radiozenders. Walgemoed: “Dat ik straks elke werkdag Nederland wakker mag maken op de grootste nieuws- en sportzender, beschouw ik als een enorme eer en een geweldig nieuw journalistiek avontuur. Ik verheug me erop om samen met een sympathieke vakvrouw als Astrid en een geoliede redactie het succes van het NOS Radio 1 Journaal voort te zetten.”

Met de benoeming van Walgemoed is het presentatieteam van het NOS Radio 1 Journaal op weekdagen compleet: eerder werd al bekend dat Astrid Kersseboom de opvolger is van Jurgen van den Berg, die is overgestapt naar Omroep MAX.

NOS Radio 1 Journaal
Werkdagen: 06.00-09.30 uur; zaterdag: 07.00-08.30 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel