Zo helpt de NOS jongeren met stemmen

Zo helpt de NOS jongeren met stemmen

Verkiezingen alleen voor volwassenen? Helemaal niet! Je moet dan wel 18+ zijn om te stemmen, maar de verkiezingen gaan over belangrijke afspraken in Nederland en zijn dus ook interessant voor jongeren. Bovendien mogen 850.000 jongeren dit jaar voor het eerst naar de stembus. Daarom besteedt de NOS dit jaar op YouTube-kanaal Mashup extra aandacht aan de verkiezingen.

Wat weten jongeren?
Wat weten jongeren bijvoorbeeld over de verkiezingen? Verslaggever Iris ging de straat op om te onderzoeken of jongeren antwoord weten op de meeste gegoogelde vragen over verkiezingen. Spoileralert: het laat nog wat te wensen over. Bekijk het hier .

Een beetje hulp is dus niet overbodig. In filmpjes van 30 seconden legt Mashup daarom uit waarom jongeren zouden moeten stemmen en wat de 7 grootste partijen belangrijk vinden. Kijk hier verder.

Stemmen met Quinsding en Defano
Op woensdag 15 maart, gaan de verslaggevers van Mashup stemmen met populaire YouTubers Quinsding en Defano Holwijn. Waarom vinden zij het belangrijk om te stemmen en op wie stemmen ze?

Liveshow
Op donderdag 16 maart, de dag na de verkiezingen, bespreken presentatoren Ivo en Roel samen de uitslag met YouTubers. Wat betekent de uitslag eigenlijk voor Nederland? De show is vanaf 18:30 uur live en daarna terug te kijken op YouTube.com/mashup

Deel dit artikel