Zoektocht naar nieuwe Oogstem wegens succes ingekort

Zoektocht naar nieuwe Oogstem wegens succes ingekort

De deadline om de tune in te spreken voor NOS Met het Oog op Morgen wordt vervroegd, naar aanstaande zondag om 23.00 uur. De reden: het overweldigende aantal inzendingen. Sinds de actie begon, vorige week vrijdag, hebben 5.700 mensen hun stem ingesproken in de speciale online opnamestudio (te vinden via www.nos.nl/destem). Dat is zozeer boven verwachting dat de jury heeft gevraagd de actie eerder te stoppen. Het was de bedoeling om de wedstrijd drie weken te laten duren, maar dat wordt nu dus anderhalve week.

Het selectieproces is een zorgvuldige procedure: elke ingezonden stem wordt serieus beluisterd door een jurylid en een lid van de leiding van het programma. Zij maken een eerste schifting, waaruit de voltallige jury een longlist zal selecteren en vervolgens een shortlist. Zou de wedstrijd de oorspronkelijke drie weken duren, dan zou het aantal inzendingen voor de jury niet meer te behappen zijn en zou het niet meer lukken om elke stem de aandacht te geven die zij verdient.

Al sinds de allereerste uitzending, op 5 januari 1976, is Hans Hogendoorn (76) de stem van de iconische tune  van NOS Met het Oog op Morgen (een bewerking van Reinhard May’s ‘Gute Nacht Freunde’). Na bijna 17.000 uitzendingen besloot de NOS met een publiekswedstrijd op zoek te gaan naar een nieuwe stem. Die wordt bepaald door een vakjury die bestaat uit Oog- en NOS Journaalpresentator Rob Trip (ook de voorzitter), Nieuws&Co-presentator en NOS-stemcoach Fleur Wallenburg, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws Bart Leferink en Fernando Halman, stemacteur, dj en de stem van NPO Zapp. De winnaar wordt op zaterdag 10 februari bekendgemaakt in een speciale rechtstreeks uitzending vanuit Amsterdam.

Deel dit artikel