Zondag Amstel Gold Race bij de NOS

Zondag Amstel Gold Race bij de NOS

Zondag 15 april staat de enige Nederlandse voorjaarklassieker op de agenda. Op de Markt in Maastricht valt ‘s morgens het startschot voor alweer de 53ste editie van de Amstel Gold Race. Het peloton heeft vervolgens 261 kilometer door het Limburgse landschap voor de wielen, met in totaal 35 klimmetjes. De beruchte Cauberg in Valkenburg moet onderweg drie keer bedwongen worden, maar de Bemelerberg is het laatste obstakel in de race, op ruim 6 kilometer voor de streep in Berg en Terblijt.
 

De NOS is er live bij, met van 13.30 tot 14,25 uur een verslag van de vrouwenkoers. Vanaf 14.45 uur is het de beurt aan de mannen, die zullen uitmaken wie de opvolger wordt van Philippe Gilbert, de winnaar van 2017. Onderweg hebben we speciale beelden van camera’s op de fietsen van Lotto Jumbo en Quick Step Floors om de kijker zo dicht mogelijk bij het peloton te brengen.
 
Presentator Dione de Graaff volgt de koers samen met oud-coureur Danny Nelissen, Herman van der Zandt verzorgt tussendoor reportages in de buurt van de finish. Het commentaar op televisie komt van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot, aangevuld met bijdragen van Joris van den Berg vanuit de koers. Op NPO Radio 1 zijn de vertrouwde stemmen te horen van Gio Lippens en van Sebastiaan Timmerman, die verslag doet vanaf de motor. De koers is ook te volgen op NOS.nl en de NOS-app.
 
NOS Studio Sport
zondag 15 april, 13.10-18-53 uur, NPO 1
 
NOS Langs de Lijn
zondag 15 april, 14.00-19.00 uur, NPO Radio 1
Deel dit artikel