Zondag langste sportdag deze zomer

Zondag langste sportdag deze zomer

De zomer vol sport kent aanstaande zondag zijn apotheose met een extra lange Studio Sportzondag. Na het rechtstreeks verslag van het WK voetbal, de Tour de France, WK hockey en De Europese Kampioenschappen sluit de NOS de sportzomer op een bijzondere manier af. We beginnen de uitzendingen om al om 09.00 uur ‘s morgens en houden er pas om 23.00 uur mee op. En daarmee wordt het de langste sportzondag van deze zomer. Er staat dan ook heel wat moois op het programma.

Zo is het de laatste dag van De Europese Kampioenschappen, het multi-sportevenement in Glasgow en Berlijn dat we de hele week op de voet volgen. Met zondag tussen 9.00 en 19.00 uur op NPO 1 aandacht voor onder andere de marathon vrouwen en mannen. Bij het wielrennen staat de wegwedstrijd bij de mannen op het programma en de zwemmers gaan naar Loch Lomond voor de 25 kilometer in open water. ‘s Avonds om 20.00 uur gaan De Europese Kampioenschappen op NPO 3 door met atletiek, onder andere de estafettefinales en de 1500 meter bij de vrouwen.
 
De bal rolt weer
En dan is het natuurlijk ook het eerste weekend van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Met om zeven uur het vertrouwde bord-op-schoot moment met de samenvattingen. En rond kwart over tien ontvangt gastheer Tom Egbers in Studio Voetbal Arno Vermeulen, Kees Jansma en Evgeniy Levchenko aan tafel voor gesprekken over de wedstrijden en de ins en outs van het voetbal.  
 
zondag 12 augustus
NOS Europese Kampioenschappen: 09.00-18.53 uur, NPO 1
NOS Studio Sport Eredivisie: 19.00-19.55 uur, NPO 1
NOS Europese Kampioenschappen: 19.56-21.57 uur, NPO 3
NOS Studio Voetbal: 22.11-23.02 uur, NPO 1
Deel dit artikel