Zondag Luik-Bastenaken-Luik live

Zondag Luik-Bastenaken-Luik live

Luik-Bastenaken-Luik is traditioneel het sluitstuk van de voorjaarsklassiekers. Een koers over 256 kilometer door het Ardense land met talloze klimmetjes, waaronder fameuze hellingen als de Wanne, de Stockeu en La Redoute  Met de finish dit jaar voor het eerst op de brede Boulevard d’Avroy, in het centrum van de stad aan de Maas. De NOS is er zondag live bij, op televisie, via de livestream en op de radio.
 
Zonder de revelatie van het voorjaar Mathieu van der Poel, maar met Nederlandse toppers als Tom Dumoulin, Robert Gesink en oud-winnaar Wout Poels, die het opnemen tegen kanshebbers als Philippe Gilbert, Peter Sagan en Julian Alaphilippe. De vrouwen rijden 138,5 kilometer, vanaf la Redoute over het zelfde parcours als de mannen. In 2017 en 2018 ging de overwinning naar Anna van der Breggen.  
 
De NOS begint de reportage om 14.10 uur, met de highlights van de koers bij de vrouwen. Het commentaar bij de beelden komt van Herbert Dijkstra en oud-renner Stef Clement. Dione de Graaff doet verslag vanaf de finish in Luik, Herman van der Zandt bespreekt de koers in de studio met vaste analyticus Danny Nelissen. De luisteraars op NPO Radio 1 worden op de hoogte gehouden via het live-verslag in NOS Langs de Lijn.
 
zondag 28 april
NOS Studio Sport 13.10-17.50 uur, NPO 1
NOS.nl. vanaf 14.10 uur
Deel dit artikel